Millersoils-Bulgaria

Font Awesome Icons

Витрина на технологиите:
NANODRIVE

Какво е Nanodrive?

NANODRIVE е многократно награждавана технология, която включва усъвършенствани наночастици за приложения в моторни спортове където стресът върху компонентите е на своя лимит.

В двигателните и трансмисионните масла технологията NANODRIVE съчетава усъвършенствани наночастици за значително намаляване на триенето, защита срещу износване и максимална мощност на вашия двигател.

Nanodrive-Logo

Как действа ?

Въпреки, че повърхностите в двигателите и скоростните кутии изглеждат гладки с невъоръжено око, при проверка с микроскоп се разкрива грапавост и неравности, които насърчават триенето и износването, особено в тежки условия, при които на масленият филм върху компонентите вече не може да се разчита за смазване.
Наночастиците действат, като се абсорбират от повърхността на металните компоненти, изглаждайки повърхностите и осигуряват физически слой, който предотвратява разрушителния контакт на метал с метал – дори при високи температури и налягания.

Формулировката на технологията осигурява отлична смазочност, както и висока окислителна стабилност. Наночастиците също така са повърхностно активни, така че ефективно покриват металната повърхност, за да предпазят от триене и износване.

КАКВИ СА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА?

Обширни тестове проведени от Millers Oils на своите формулировки, доказват, че NANODRIVE технологията подобрява драстично здравината на филма, намалява триенето и увеличава мощността. Продуктите на NANODRIVE са печелили награди като MIA Business Excellence Awards, World Motorsport Symposium Innovation Award и Race Tech най-иновативният нов моторспорт продукт.

Технология Nanodrive: Изпитания на триене

Над 53% 
намаляване на коефициента на триене

48% 
намаляване на износването

nanodrive-03
without-nanodrive

Без Nanodrive

Стандартен лек автомобил 5w40:
54,100μm2

С Nanodrive

CFS 5w40 NT +:
8 260μm2

Коефициент на триене: измерване на триенето между две повърхности

CFS 5w40, CFS 5w40 NT + и типично 5w40 двигателно масло за леки автомобили бяха тествани на HFRR при температури между 40 ° C и 140 ° C, със скорост на наклона от 1 ° C в минута и контактно налягане от 833kPa. При 100 ° C, нормалната работна температура на двигателя, CFS 5w40 намалява коефициента на триене с 27%, а CFS NT + намалява коефициента на триене с над 53% в сравнение с типичното 5w40 масло.

Белег: област на материала, отстранена от контакт метал с метал

CFS 5w40 NT + и типично 5w40 моторно масло за леки автомобили бяха тествани на HFRR с контактно налягане 833kPa. Резултатите показват, че CFS 5w40 NT + предлага над 48% намаление в областта на белезите от износване в сравнение с типичния продукт за леки автомобили.

NANODRIVE технология с ниско триене в приложения за леки автомобили


След успеха на нашата гама от моторни спортове NANODRIVE, взехме нашия опит в областта на нанотехнологиите от състезателната писта и я приложихме към магистралата.

Нашата гама енергийно ефективни „EE“ двигателни масла е специално разработена с технология с ниско триене, като минимизира загубите от триене в двигателя, като същевременно поддържа оптимизирана дебелина на масления филм за смазване и защита срещу износване.

Изберете полетата, които да се показват. Други ще бъдат скрити. Плъзнете и пуснете, за да пренаредите реда.
  • Снимка
  • Продуктов номер
  • Рейтинг
  • Цена
  • Описание
  • Добави в количката
Сравни